Zelve Açık Hava Müzesi



Zelve Açık Hava Müzesi Göreme'deki Açık Hava Müzesinden çok daha geniş bir alana yayılmış olmasına rağmen orası kadar bakımlı ve çeşitli değildir. Burada parkura çıktığınızda çok çeşit göreceğiz diyerek çok da fazla merdiven çıkmanızı tavsiye etmem çünkü bir zamandan sonra tüm mağara ve taşlar birbiriyle aynı ve benzer niteliktedir. Eğer parkur bittiğinde hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız yer hakkında bilgi alıp sonrasında parkura katılmanızdır. Şimdi siz diyeceksiniz bu parkurda neyin nesidir, sürekli aynı sözcüğü söyleyip duruyor bunlar, Yürüyüş yeri vadinin tam kenarına yapılmış ve dardır. daha kestirmeden şuraya da bir bakayım döneyim olayı zor, girdiğiniz parkuru bitirmeden çıkamıyorsunuz.

Daha önce dediğimiz gibi Göreme kadar zengin ve bakımlı olmaması nedeniyle bir süre sonra sıkılma olasılığınız çok yüksek, aynı ve benzer mağara, kilise  ve oyuklar parkur boyu sizleri karşılıyor.Vakit çok yol uzun o zaman buralarda kimler ne zaman ne şartlarda yaşamış ya da yaşamak zorunda kalmış diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz.

İşte size Nevşehire gittiğinizde gezebileceğiniz yerleden birini hakkında bilg verdik






6 yorum:

  1. Geçmişten günümüze ulaşan değerlere dokunmak çok değişik bir duygu. Sizlere bir uyarı sıcaklarda gezmek biraz zor olabilir En güzel baharda gezinti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet adı üstünde açık hava dikkat edin zamanı ayarlamak önemli

      Sil
  2. güzel bir yer peri bacaları gibi

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten harika gidip görülesi bir yer

    YanıtlaSil
  4. keşke gidebilsem çok güzel yerler :)

    YanıtlaSil
  5. Nasipse görmek istediğim yerlerden biridir.

    Sansyorumu

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.