Mersin Belenkeşlik ve Kız Kalesi

Mersine yolunuz düştükten sonra bir diğer tavsiyemiz denizin içinde maviyle bütünleşmiş olan Kız Kalesi ve BelenKeşlik Kalesini görüp gezmeden ayrılmamanız..


Mersin'in en göze çarpan ve en çok ziyaret alan kalelerinden biridir Belenkeşlik Kalesi. Şehrin 20 kilometre kuzeyinde kalan kale, Soğucak Yaylası sınırları içerisinde yer alır.

Mimari açıdan göz doldurmaya devam eden Belenkeşlik Kalesi, dikdörtgen planlı inşa edilmiştir. Yapımı sırasında ise dış duvarları blog taşlarla örülmüştür. Üst katına gözetleme delikleri yapılmıştır. Bu görkemli kalenin Bizans döneminde inşa edilmiş olma ihtimali çok yüksek görülmektedir.

Mersin'i baştan sona gezerken Belenkeşlik Kalesi'ni ziyaret edebilir, güzel bir manzara eşliğinde tarihi bir yapıyı gezme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Korykos sahil kalesinin 200 m. açığındaki küçük adacık üzerindeki kaleye "Kızkalesi" denir. Büyük bölümü ayakta olan Kızkalesi'nin kuzey ve güney uçları sekiz kuleyle korunmuştur. Kalenin dış çevre uzunluğu 192 m.dir. Kızkalesi ile sahildeki kale denizden bir yolla bağlanmış, denizden gelecek saldırılara karşı önlem alınmıştı. Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından 1448 yılında onarılan Kızkalesi bugün İçel turizminin sembolü haline gelmiştir.



2 yorum:

  1. osman_28_temiz14 Mart 2015 16:22

    Burası Kız Kalesi değil mi ?

    YanıtlaSil
  2. Değerli paylaşımlarınız için teşekkürler, ayrıca http://www.kizkalesi.net web adresi de mevcut.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.