Kütahya Dumlupınar Şehitliği



Yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel olan ve sonucu bütün dünyada derin yankılar uyandırarak tarihin akışını değiştiren Başkomutan Meydan Muharebesi 26 Ağustos 1922 günü Afyonkarahisar - Kocatepe'den başlamış, 30 Ağustos 1922 de Dumlupınar'da büyük zaferle sona ermiştir. Bu şehitlik Kurtuluş Savaşı boyunca tüm cephelerde şehit düşen vatan evlatlarının anısına Kültür ve Turizm Bakanlığınca yaptırılarak, Büyük Taarruzun 70. yıl dönümü olan 30 Ağustos 1992 tarihinde  büyük bir törenle ziyarete açılmıştır.Şimdi buradan bir kaç resimle sizlere yer hakkında görsel olarak da bilgiler verelim.





6 yorum:

  1. ne zamandır burayı ziyaret etmek istiyordum ziyaret etmiş kadar oldum emeğinize sağlık arkadaşımla gitmek istiyordum gitmeden görmüş gibi oldum şimdi daha da gidesim geldi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer yolunuz Afyon İzmir yoluna düşerse hemen yol kenarında, özel araçla gittiğiniz takdirde yol yolu bir çok görülecek yer bulmanız mümkün

      Sil
  2. Bir şehitlik olacak ve güzel olmayacak... Böyle bir şey mümkün olabilir mi hiç ... Allah şehitlerimize rahmet eylesin , peygamber efendimize komşu eylesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin
      Şehitlerimize her şey hem madden hem manen yakışır olmalı

      Sil
  3. allah rahmet eylesin oncelikle bizim sehitlerimize gorevimiz ayni zamanda gidip bir fatiha okumak lazim

    YanıtlaSil
  4. Cennet vatanımız için canını vermiş Cennetin çocuklarının yattığı yerlerden biri. Allah rahmet eylesin, ruhları huzur bulsun.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.