Milas Heraklia Antik Kenti



İzmirden Milas’a doğru ilerlerken Milasa 40 KM kadar uzaklıkta  Latmos dağlarının eteklerindeki Kapıkırı Köyü’nün bulunduğu yerden olan  bir Antik Kentten bahsetmek istiyorum;  bugün sizlere bahsedeceğim yer Heraklia Antik Kentidir. Antik Kent tamda Bafa Gölüyle doğal bir birliktelik yaşamakta, bu birlikteliğe 200 den fazla kuş türü şahitlik etmektedir. Günümüzde Antik Kent ve Bafa Gölü’nün bulunduğu yer Milli Park olarak koruma altındadır.

1.Yüzyıla kadar liman özelliği olan Kent, surları ve manastırı ile hala dimdik ayakta ve ziyaretçilerine ayrı bir hava vermek için sizleri beklemektedir. Ziyaret ettiğinizde yöre halkının ekonomisinde büyük yeri olan zeytin ve zeytin yağı ürünlerini Bafa’da bulabileceksiniz. Antik Kentte gittiğinizde en güzel yönünün Bafa Gölüyle iç içe olması ve 200 en fazla kuşun bir arada oluşu olduğunu göreceksiniz. Ayrıca etrafta bulunan orkide ve endemik bitki türleri nedeniyle, doğa gözlemcilerinin, kuş gözlemcilerinin, botanikçilerin ve hatta ressamların dikkatini çeken eşsiz yerlerden bir tanesidir.


Bahsettiğimiz yerin İzmir, Aydın, Muğla üçgeninde olduğunu söyleyelim. Aydın-Muğla, Muğla-İzmir, İzmir-Aydın taraflarına yolculuğunuz varsa Milastan geçerken buraya bir uğrayın. Yer Befa Yöresindedir. Biliyor musunuz zamanını iyi ayarlayabilirseniz, bouldering (kaya tırmanışı) sporcularının birbiriyle zevkle tırmanışlarını görebilir, tekne turlarına katılabilirsiniz. 


5 yorum:

  1. sorgulahesapla diyor ki: Antik şehirlere olan ilgim daima çok fazla olmuştur. Heraklia ile ilgili bilgileriniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Tam 3 kez gittim çok hoşuma giden bir yer Milas Heraklia Antik Kenti anılarım canlandı görünce şimdi bu güzel paylaşımlar için teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  3. Ben çok gittim ama bir türlü bu tür yerleri gezmeye fırsatım olmadı. Artık yaşta yaklaşıyor sanırım ufaktan turlara katılma zamanı geldi.

    YanıtlaSil
  4. Güzel yermiş gidip tekneyle gezmek lazım ama işte...

    YanıtlaSil
  5. Ülkemiz o kadar güzel ve ayrıntılarla dolu ki, kesinlikle gezilip görülmesi gerekli :) Şu resimlere bak, harikaa :))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.