Adana Portakal Çiçeği Karnavalı




Adana Nisan ayında baharın müjdeleyicisi güzelliklerin ortaya çıkmasıyla bir başka olur. Bu güzellikler Adana’da yaşayanlar bilir, cadde ve sokak kaldırımlarında dikilmiş olan portakal, greyfurt, mandalina, turunç ve limon ağaçları çiçeklerini açarak cadde ve sokakları çiçek kokularıyla baş başa bırakır, böylece insan biraz daha gençleştiğini ve baharın geldiğini anlar.

Bu yazımızda Güneyin İncisi güzel Adana’mızı marka kent yapma çalışma adımlarından biri olarak düzenlenen ve bu yıl 3. ‘sü 4 Nisan 2015 tarihinde başlayacak olan Portakal Çiçeği Karnavalını etkinlikleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Karnavalda güzel bir planla, bahar şarkıları konseri, okçuluk gösterileri, ebru sanatı, enstrüman atölyesi, eski Adana fotoğrafları sergisi, dans ve bisiklet gösterileri, karnavala özel olarak hazırlanan taç, süs eşyası ve hediyelik eşyaların bulunduğu stantlar açılır, karnavalda ayrıca, dans, müzik, halkoyunları, şiir dinletileri, tiyatro oyunları, resim ve fotoğraf sergileriyle çok sayıda konser olacak şekilde etkinlikler yapılır.

Adanaya geldiğinizde karnavalın yapılacağı güzel yerlerden, Adana Merkez Parkta güzel bir botanik bahçe sizi karşılayacak ve isterseniz parkın etrafını Toros Ekspresi ile gezebileceksiniz. Merkez Parkın hemen yanında bulunan Adana Merkez Camii'ni göreceksiniz ve 6 minaresi ile tüm ihtişamıyla yükselen bu eşsiz camide namaz kılıp gezme imkanınız da olacak, Merkez Park ve Merkez Camii'nin kıyısında olduğu Seyhan Nehrinde Kanoyla gezme imkanınızda olacaktır. Eğer daha fazla gezecek yer isterseniz linki inceleyin







13 yorum:

  1. rio karnavalı gibi ah işler olmasa gidip yerinde görmek lazım böyle güzel şeyleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnavala katılımlar ve konserler cazip geliyor insanlara, Adana da tam olarak sıcaklar başlamadı, Yağmurda yağmazsa tam olarak bahar havasında çok güzel bir karnaval oluşturacağız bu sene

      Sil
  2. Aslında bana yakın ama aynı şehir olmayınca olmuyor. Minik bebeğimle nereye gideyim ki ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi aracınız varsa günübirlik bir gezi olabilir aslında

      Sil
  3. Ücretsiz 5 yıldızlı hotellerde karşılasalar sanırım adana iline gitmezdim. Sebebi kadına en çok şiddetin yaşandığı yerlerin en başında olan bir ilimiz o yüzden soğudum adanadan. Yalnız istisnalar kaideyi bozmaz bir sürü adanalı dostum var ve hepside dürüst insanlar.
    Sansyorumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu konuda bir yanlışınız var. Kadına şiddet olayında Sağlık Bakanlığının istatiskikinde Adana en az şiddet uygulayan iller arasında :)
      Tabi bu iyi bir şey değil, gönül ister ki hiç kadına şiddet olmasın....


      http://icube.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2014/08/12/kadina-yonelik-siddetin-haritasi-4665191.Jpeg

      Sil
  4. portakal çiçeği ne güzel ya... böyle etkinliklerin sayısı daha da artırılmalı bence

    YanıtlaSil
  5. sorgula_12 : Evet bir adanalı olarak portakala bayılırım. Mis gibi kokusu vardır. ooohhh gerçi şimdi mevsimi geçti. Ama çukurovamda 4 mevsim. Bunları görmek mümkün :)

    YanıtlaSil
  6. gitmek için çok plan yaptık ama kahretsin başka bir turnuvayla çakıştı. seneye artık

    YanıtlaSil
  7. Her yeri gezecek ömrümüz yok işte Bu yüzden gezgin olmak isterdim

    YanıtlaSil
  8. Keşke heer yeri gezebilsem tek hayalim

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir etkinlik. Orada olmak isterdim :)

    YanıtlaSil
  10. karnavalın fotograflarını inceledim biraz önce baya tantanalı geçmiş güzeldi baya

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.