Hatayda Künefe Yenir


Hataya yine yolumuz düştü, gezdik dolaştık karnımız açıktı, karnımızı bir güzel doyurduk, üstüne canımız şekerli bir tatlı çekti o zaman size tavsiyemiz künefe olacaktır.
Künefenin en lezzetlisini Köprübaşı'nda birbiri ardına sıralanmış künefecilerde yiyebilirsiniz. Künefeyi daha önce Türkiye'nin pekçok yerinde tatmış olabilirsiniz. Her ne kadar görünüşü ve yapılış tarzları aynı olsa da, yediklerinizin en lezzetlisi olacaklardır. Eskiden künefenin yanında şekersiz soğuk süt içilirdi. Şimdilerde ise kaymaklı, dondurmalı künefe gibi abuk-subuk adetler çıkardılar. Sakın aldanmayın! İlle de bir şey içmek isterseniz şekersiz soğuk süt isteyin. En azından, sıcak yaz gününde veya gecesinde (genelde gece yemeyi tercih edin, ortalık daha serin olur) içinizin yanmasını önleyecektir.

2 yorum:

  1. mmmm! bayılırım künefeye akşam akşam canım çekti walla :) buralarda hatay da yapılan künefeleri bulmak ne mümkün. Ama 1 yıl içerisinde bir aksilik çıkmazsa hatay ve iskenderun'a gidicem inşallah. o zaman bol bol yerim :)

    YanıtlaSil
  2. Künefe denice ister istemez Hatay geliyor akla. Ne yazikki künefeyi yerinde yemek nasip olmadı ancak İstanbul feshanede Hatay günleri olduğunda tadabiliyoruz. Birde istanbulda harbi künefe yenilecek yer floryada bulunan kaşıbeyaz Antepli yöneticisi ama harbi güzel künefe yapıyor

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.