Fethiye Saklıkent Kanyonu Tanıtımı

Hepimizin zamanın birinde Muğla veya Fethiye'ye yolu düşecektir. Fethiye'ye yolunuz düştüğünde size tavsiyemiz Saklıkent Kanyonunu gezmeniz. Ama şunu söylemeden geçmeyelim, yanınıza ekipmanlarınızı ve bir rehber almanız. Şimdi Saklıkent Kanyonu hakkında bilgilendirmeye geçelim.

Muğla ili Fethiye ilçesinde, körfezin doğusundaki Saklıkent Kanyonu, Eşen Çayı vadisinin kuzey-güney yönünde Akdeniz’e kadar uzanan bir çöküntü alanıdır. Kanyonun doğusunda Eşen Çayı ile aynı yönde uzanan 3024 m. yüksekliğinde Akdağ bulunmaktadır. Bu dağın batı etekleri kırık hatlarla (fay) kesilmiştir. Bu büyük kırıklar 2000 m. üzerinde kalınlığı olan Akdağ kireç taşlarını parçalayarak Saklıkent Kanyonunu meydana getirmiştir. Bu kütleler Kayadibi Köyü yakınlarında yaklaşık 400-500 m. yükseklikte ve kilometrelerce uzunlukta dik bir duvar görünümünde uzanmaktadır. Kanyonun içerisinde Eşen Çayı’nın kollarından Karaçay akmaktadır.Karaçay kanyonunu 1988 yılında ilk bulan ve isimlendiren Kayadibi Köyü’nde yaşayan bir kişidir.

Not: Mutlaka gitmeyi düşünüyorsanız fotograf makinesi, makinenin şarjını  full olmasına ve ayrıca yedek birer batarya bulundurmaya dikkat edin. Çünkü resim çektikçe resim çekmek isteyeceksiniz...




2 yorum:

  1. gerçekten çok harika ve görülmesi gereken bir yer. Ancak bir Marmarisli olarak Marmaris ile ilgili güzellikleri de burada görmek isterim :))

    YanıtlaSil
  2. Mayıs ayında Muğla planım var. Burayı da listeye eklemek iyi olur.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.