Çanakkale Şehitler Abidesi


Çanakkalede şehit düşen kahramanlarımız adına dikilen anıtı malumunuz Çanakkale her gösterildiğinde televizyonlarda görmek mümkündür. Bu abide Çanakkale savaşının önemini hatırlatmak adına dikilmiş bir abide olmakla birlikte göze güzel görünen bir yapıdır ancak; Çanakkale ruhunu anlayabilmek adına bu abide yeterli değildir tabi.


Şimdi abide hakkında kısa bilgilendirme ; 
Eski Hisarlık burnu üzerindeki Şehitler abidesi’nin yapımına 1944 yılında Savunma Bakanlığının açtığı proje yarışmasıyla başlanmıştır.1960 Yılında açılışı yapılan Abide, Ferudun Kip,Doğan Erginbaşve İsmail Utkular tarafından tasarlandı.Çanakkale Muharebeleri’nde Şehit düşen tüm Türk askerleri için inşa edilen Abide 41 m yüksekliğindedir.

Çanakkale Şehitler Abidesi’nin Bahçesinde ayrıca, 2007 yılında açılan sembolik şehitlik,Heykeltıraş Tankut Öktem’in yaptığı Yaralı Asker Anıtı, Metin Yurdanur’un yaptıgı Mustafa Kemal Çanakkale’de Anıtı ve 45 m uzunluğunda bir rölyef bulunmaktadır.







5 yorum:

  1. sonharikasi_2223 Mart 2015 14:46

    Üniversite yıllarında 2 kez gidebilme şansı bulmuştum..hayranlıkla dolaşılacak bir yer..keşte tekrar gidebilsem.

    YanıtlaSil
  2. tek kelime ile sölim bence bir gidin görün

    YanıtlaSil
  3. Gittiğinizde zaten oranın insana verdiği iç huzurla neden daha önce gelmemişiz diyeceğinize emin olun

    YanıtlaSil
  4. Mutlaka gidip görülmesi gereken bir yer. İnsanın içini ürpertiyor. Nasıl badireler atlatıp bu günlere geldiğimizi iliklerinize kadar hissediyorsunuz ve vatanınıza bir kez daha sevgiyle bağlanıyorsunuz. Böyle güzel bir tanıtım sayfası hazırladığınız için ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Benimde bir kere gitme şansım oldu orada ki atmosfer çok başka kısmet olursa tekrar gitmeyi istiyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.