Adana Kebap Yapılışı

Adana Kebap Yapılışı:

1.    Sinirleri alınmış ve dinlendirilmiş eti zırhta kıyma haline getirin. Eti ezmeyin ve çok fazla oda ısısında bekletmeyin. İyice kıyma haline getirmenize gerek yok, biraz diri bırakmakta fayda var. Eti zırhta çektikten sonra bir kaba koyup tekrar buzdolabına koyun.
2.    Kuyruk yağını etle aynı şekilde zırhta çekin.
3.    Çekilmiş eti ve kuyruk yağını bir kaba koyun.
4.    3/1 su bardağı ıslatılmış kırmızı pul biberin suyunu sıkıp bunu ete karıştırın. Bir gün önceden ıslatmakta fayda var. (Orijinal tarifte kök biber kullanılır. Eğer sizin de böyle bir imkanınız varsa, aynı ölçünün yarısı kadar közlenmiş ve soğutulmuş kök biberi yine zırhta çekerek kullanabilirsiniz. ) Püf : Biberi az kaçırabilirsiniz ama kesinlikle fazla kaçırmayın. Etin lezzeti bozulur.
5.    Yeterince tuzu ete karıştırın.
6.    Tüm malzemeleri yoğurun. Yoğururken eti ezmemeye özen gösterin ve kesinlikle elinizi ıslatmayın. Yoğurduktan sonra eti bir kez daha topluca zırhtan geçirmekte fayda var. Ama fazlaca bir önemi de yoktur. Yapmasanız da olur.
7.    İyice birbirine karışmış malzemeyi 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
8.    Beklemiş malzemeyi şişlere takın. Eğer buraya kadar tüm tarifi başarıyla uyguladıysanız. Etinizin pişerlerken şişte durmaması gibi bir şey söz konusu olmayacaktır. Etleri şişe takarken içiniz rahat olsun. Avucunuzu dolduracak kadar eti alın ve şişe her yere aynı incelikte olacak şekilde yapıştırın. Şişe takılı etin altını ve üstünü iyice şişe yapıştırın. Fazla kalın olmasın. Fazla incede olmasın. Bir yeri kalın bir yeri incede olmasın. Bu işte zamanla kendinizi geliştireceksiniz.

Pişirme:
·         Bol ve kaliteli kömür kullanmakta fayda var. (meşe kömürü tercih edilebilir) Köz haline gelen kömürün üzerine şişlerinizi yerleştirin. Sık sık çevirerek etinizin iki yanını eşit olarak pişirin.
·         Arada bir kebabın yağını almanız gerekir. Birkaç kere -düz bir satıhta- şişleri pidenin arasına alarak, fazla bastırmadan yağını emdirin. (Eğik tabak içindeki pideyle etin yağını emdirmeye çalışmayın, yağ alınırken şiş hiç eğilmemeli.)
·         Dışı koyu renge büründüğünde etiniz pişmiştir. Fazla kurutmayın. Şişlerinizi daha önce yağını emdirdiğiniz pidenin arasına çekin.

Yanında olmazsa olmazı sumaklı soğan salatası. Nane, domates, maydanoz, köz yeşil biber, köz domates. Ezme salatası iyi gider.

1 yorum:

  1. dünyanın nersinde yerseniz yiyin adanadakinin yerini tutmaz bilirim. Mersinliyim Mersinde de çok güzel yapan yerler var ama nasıl tantuni olmuyosa başka ilde adana kebapta olmuyor

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.